Op zoek naar aandacht?

aandacht
Aandacht Wikipedia.
Aandacht kan op aspecten of objecten in de buitenwereld zijn gericht of op interne gebeurtenissen zoals een beeld of indruk in het geheugen. Bij externe aandacht overheersen de zintuiglijke bij interne aandacht de geheugenprocessen. Bij volgehouden aandacht Engels sustained attention wordt de aandacht voor lange tot zeer lange tijd gericht op een of meerdere gebeurtenissen. Denk aan paneelbewakers bij spoorwegen of luchthavens die een beeldscherm voor lange tijd moeten bewaken. Men moet alert blijven voor gebeurtenissen die zo nu en dan en vaak met lange tussenpozen plaatsvinden. Door slaperigheid of verveling kan de aandacht verslappen en kunnen details worden gemist. Aandacht als mentale inspanning bewerken. Mentale inspanning heeft vaak te maken met situaties waarbij op meerdere zaken tegelijk moet worden gelet hierboven verdeelde aandacht genoemd.
aandacht Hersencentrum Hersencentrum.
Aandacht speelt een belangrijke rol bij het waarnemen denken handelen en herleren van vaardigheden. Bij aandacht kan onderscheid worden gemaakt in activatie of arousalniveau gerichte aandacht verdeelde aandacht en volgehouden aandacht. Iemand presteert optimaal wanneer het activatie arousal of alertheidniveau gemiddeld is. Bij onverwachte prikkels is men in staat het activiteitenniveau te verhogen of langere tijd op voldoende hoog niveau te houden. Mensen met een verminderd activatieniveau vallen regelmatig in slaap wanneer zij niet geactiveerd worden of de aandacht vermindert opvallend tijdens handelingen of een gesprek. Mensen met een verhoogd activatieniveau zijn onrustig kunnen moeilijk stilzitten zijn prikkelbaar en voortdurend op zoek naar nieuwe stimuli.
aandacht Nederlands woordenboek Woorden.org.
Online woordenboek Nederlands
Gelijkzwevende aandacht Psychoanalytisch Woordenboek.
Men spreekt ook van vrijzwevende en van flotterende aandacht. Men bedoelt met de term de wijze waarop de analyticus naar de analysand luistert hij mag geen element van diens uitlatingen a priori de voorkeur geven boven een ander of zich op iets bepaalds fixeren. Dit impliceert dat hij zijn eigen onbewuste zo veel mogelijk de vrije loop laat en dat hij de motiveringen die gewoonlijk de aandacht sturen in toom houdt. Deze technische richtlijn vormt de tegenhanger van het vrije associƫren van de kant van de analysand. Oorspronkelijk is gelijkzwevend een muziekterm met de betekenis van gelijkgestemd.
Studio Aandacht.
T 020 416 22 20. Studio Aandacht is een bureau voor commerciele cultuur. Samen met een vast team fotografen vormgevers ontwerpers en accountmensen werken we voor reclamebureaus uitgevers woonmerken en doen we culturele projecten. Ons medium TV outdoor print magazines musea en het leven.
Aandacht voor Eten.
Aandacht in een nieuw jasje. Aandacht voor Eten Cucina ondergaat een ware metamorfose! We zijn nu vier en. Blij met leuke en opbouwende reacties in 2016. Op naar een nog beter 2017! Bijna de helft van alle ouderen voelt zich eenzaam. Vooral ouderen die zelfstandig wonen fysiek beperkt zijn en in sociale of fin. Puur eten liefde op het eerste gezicht. Vacatures zelfstandig werkend kok.
aandachtarbo De juiste koers vinden.
Welkom in de Ruimte voor Aandacht.
Welkom in de Ruimte voor Aandacht. De Ruimte voor Aandacht is een heerlijke stille plek midden in de stad. Er zijn verschillende persoonsgerichte activiteiten zoals meditatie yoga training therapie coaching en massage. De zalen zijn te huur voor coaches therapeuten masseurs trainers e.a. professionals die low-tech met persoonlijke aandacht aan de slag willen. Contact@Work 2015 06-1445 9373 contact@ruimte-voor-aandacht.NU Singelsteeg 2 3511 HB Utrecht alle rechten voorbehouden. iframes not supported by your browser.
mindfulness ontdek de kracht van aandacht ZIN in werk.
etymologiebank.nl.
aandacht belangstelling aendachte bedoeling opzet ca. 1430 als opmerkzaamheid 1487 middelhoogduits andht hoogduits Andacht. de Vries 1971 Nederlands Etymologisch Woordenboek. aendachte gedachte aan iets aandacht godvruchtige overpeinzing mhd. andacht aandacht plan herinnering. van Wijk 1936 1912 Franck's Etymologisch woordenboek der Nederlandsche taal. gedachte aan iets aandacht godvruchtige overpeinzing 15e eeuw heeft een onoorspr. gedachte aan aandacht plan herinnering. Vercoullie 1925 Beknopt etymologisch woordenboek der Nederlandsche taal. andacht overal met de dubbele bet. van oplettendheid en godvruchtigheid verbaalabstr.
Synoniemen van aandacht ander woord voor aandacht synoniemen.net.
aandacht concentratie oplettendheid opmerkzaamheid oog zn. aandacht acht attentie blik oplettendheid belang zn. aandacht belangstelling interesse studie zn. aandacht bestudering onderzoeking zorgvuldigheid zn. aandacht oplettendheid zorg concentratie zn. aandacht oplettendheid acht zn. woordverbanden van aandacht grafisch weergegeven. in het Handwoordenboek van Nederlandsche Synoniemen 1908. Alle drie beteekenen het vestigen van de gedachte op eene bepaalde zaak. Aandacht zegt dit zonder meer. Bij oplettendheid denkt men tevens na over hetgeen men waarneemt. Hoort of ziet men iets met opmerkzaamheid dan poogt men de verschillende kenmerken van een voorwerp of b. den inhoud eener rede geheel in den geest op te nemen.

Contacteer ons